Jūlijas Timošenko vadītā Ukrainas parlamenta partija "Batkivšķina" pametusi Arsēnija Jaceņuka vadīto koalīciju, liecina politiskā spēka paziņojums.

Timošenko paziņojusi, ka pašreizējā koalīcija nerūpējas, lai tiktu īstenotas nozīmīgas valsts pārvaldes reformas, kā arī solījusi veidot jaunu koalīciju.

Ziņots, ka pērnā gada rudenī koalīciju pameta arī Oļega Ļjaško vadītā Ukrainas Radikālā partija, kas pievienojās opozīcijai.

Partiju koplīgums nosaka, ka vienas partijas izstāšanās nenozīmē visas koalīcijas sabrukumu, bet minimālais deputātu skaits, lai koalīcija būtu rīcībspējīga, ir 226.

Pēc Timošenko partijas aiziešanas koalīcju veido 246 deputāti. Kopumā Ukrainas parlamentā ir 450 deputātu.

Vēstīts, ka Ukrainas premjerministrs Jačeņuks otrdien izturējis parlamenta uzticības balsojumu, kas tika sarīkots tikai dažas stundas pēc tam, kad prezidents Petro Porošenko pieprasīja viņa atkāpšanos.

Tāpat ziņots, ka 3. februārī par atkāpšanos no amata paziņojis Ukrainas ekonomikas attīstības un tirdzniecības ministrs, bijušais Lietuvas pilsonis Aivars Abromavičs.

Kā galveno atkāpšanās iemeslu viņš norādījis asu pretestību reālam reformām, kas būtu nepieciešamas Ukrainas ekonomikas izaugsmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!