Foto: DELFI
Lietuvas pilsoņi pagājušajā gadā piedalījušies Kaļiņingradā rīkotajās militārās simulācijas sporta mācībās, pirmdien paziņojis Lietuvas Valsts drošības departaments (VSD), kas nesen publiskoja savas darbības pārskatu par 2014.gadu.

Kā, atsaucoties uz šo dokumentu, raksta portāls "15min.lt", mācībās "Ceļš uz uzvaru" Lietuvas pilsoņu izveidotā airsofta komanda "Specnaz" trenējusies kopā ar Krievijas specvienību veterāniem un Kremļa speciālo dienestu pārstāvjiem.

"Iespaids ļoti labs, organizācija augstā līmenī," Kaļiņingradas televīzijai sacījis 35 gadus vecais Viļņas iedzīvotājs Dmitrijs Ovsjaņņikovs.

Airsofts jeb straikbols ir militārās simulācijas sports, peintbolam līdzīgs komandu sporta veids. Kaļiņingradā notikušo mācību scenārijā esot izspēlēta situācija, kurā iedomāti teroristi "ar ASV speciālo dienestu atbalstu" mēģina destabilizēt situāciju Sīrijā un "sakompromitēt tās likumīgo valdību", lai varētu pārņemt kontroli šajā pilsoņkara plosītajā valstī, bet "amerikāņiem" pretī stājas "Krievijas militārie speciālisti", liecina VSD rīcībā esošā informācija.

"Dažu Lietuvas airsofta klubu biedri imitēja Krievijas īpašo uzdevumu spēku taktiku un trenējās kopā ar Krievijas un Baltkrievijas airsofta komandām," teikts ziņojumā.

Tajā norādīts, ka šajos turnīros piedalās arī Krievijas militārā izlūkdienesta (GRU) īpašo uzdevumu spēku pārstāvji. Mācību dalībnieki apgūst Krievijas bruņoto spēku izmantoto taktiku, un šīs iemaņas var tikt izmantotas reālā karadarbībā kopā ar Krievijas armiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!