Foto: EPA/LETA
Ēģiptes kūrorta Šarmelšeihā apšaudē, beduīnu grupējumam mēģinot aplaupīt valūtas maiņas punktu, sestdien nogalināts viens tūrists no Francijas, bet tūrists no Vācijas un divi ēģiptieši ievainoti, paziņoja Ēģiptes amatpersonas.

Dienvidsinaja pussalas gubernators Khaleds Fuda paziņoja, ka tūrists no Vācijas ir nogādāts slimnīcā un viņa veselības stāvoklis ir stabils, savukārt Francijas vēstniecība Ēģiptē apstiprināja savas valsts pilsoņa nāvi.

Divas policijas amatpersonas atklāja, ka 42 gadus vecais vīrietis mira notikuma vietā ar šautām brūcēm vēderā un augšstilbā.

Ēģiptes drošības dienestu amatpersona stāstīja, ka divi vīrieši sestdien mēģinājuši aplaupīt valūtas maiņas punktu kādā Šarmelšeihas tirdziņā. Notikuma vietā ieradās policija, un laupītāji atklāja uguni. Apšaudē gāja bojā tūrists no Francijas, tika ievainots tūrists no Vācijas un divi vietējie ēģiptieši.

Šarmelšeiha, kas atrodas 400 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Ēģiptes galvaspilsētas Kairas, ir populārs tūristu galamērķis, kas piedāvā plašas izklaides iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!