Foto: AP/Scanpix

Āfrikas valsts Malāvijas dienvidos kopš septembra nogalināti vismaz pieci cilvēki, kurus vietējo "vampīru mednieku" pūlis uzskatījis par ļauniem radījumiem, vēsta ārvalstu mediji.

Vardarbību izprovocējušas valstī izplatījušās baumas par ļaunām burvestībām. Vietējie iedzīvotāji, meklējot "vampīrus", nogalinājuši cilvēkus, kuri it kā dzēruši asinis maģisku rituālu laikā, skaidro raidsabiedrība BBC.

Lai novērstu vēl vairāk vardarbības un nāves gadījumus, valdība ieviesusi komandantstundu, ļaujot iedzīvotājiem atrasties ielās tikai no septiņiem rītā līdz pieciem vakarā.

Savukārt ANO "vampīru mednieku" radīto draudu dēļ atsaukusi savus darbiniekus no diviem Malāvijas rajoniem. Baumas par vampīriem, domājams, nākuša no blakus esošās Mozambikas un izplatījušās Malāvijas pierobežas rajonos, domā ANO.

Baumas tā satraukušas vietējos iedzīvotājus, ka tie uz ceļiem izveidojuši kontrolpunktus, lai censtos identificēt un notvert nešķīsteņus, ziņo aģentūra "Reuters".

Malāvijas prezidents Peters Mutharika solīja sākt izmeklēšanu par cilvēku nogalināšanām, kas "sagādājušas dziļas bažas visai valdībai".

Malāvijā, kas ir viena no pasaules nabadzīgākajām valstīm, strādā dažādas palīdzības organizācijas. Izglītības līmenis valstī ir zems un ir plaši izplatīta ticība, ka pastāv burvji un burvestības.

Baumas par vampīriem Malāvijā izraisīja vardarbības vilni arī 2002. gadā, atgādina BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!