Igaunijas Ārlietu ministrija patlaban veic pārbaudi par Krievijas plašsaziņas līdzekļu izplatītajām ziņām, ka varasiestādes Pleskavas apgabalā diskriminē tur dzīvojošos Igaunijas pilsoņus, raksta Igaunijas avīze "Postimees".
No darba robežsardzes dienestā Pleskavas apgabalā atbrīvoti trīs cilvēki, kuriem bijusi gan Krievijas, gan Igaunijas pilsonība, vēstī Krievijas mediji. Žurnālisti arī vērsušies Igaunijas Ārlietu ministrijā, vaicājot, vai valsts gatavojas kaut ko darīt šo savu pilsoņu aizstāvībai.

Pagājušajā nedēļā Pleskavas apgabala robežsardzes priekšnieks Ivans Bobrjašovs pauda brīdinājumu reģiona iedzīvotājiem-dubultpilsoņiem, kas dienējuši Igaunijas armijā, par iespējamām grūtībām atrast darbu Krievijas valsts dienestā.

Runas par to, ka Pleskavas apgabalā pret Igaunijas pilsoņiem notiekot represijas, dzirdējuši arī dienvidaustrumu igauņu etnogrāfiskās grupas setu kopienas līderis, tā dēvētais "setu karalis" Āre Hirna un laikraksta "Setomaa" korespondents Arvi Matve, tomēr arī viņi nezina nevienu konkrētu gadījumu, kad kāds šajās represijās būtu cietis.

Arī Igaunijas konsulātā Pleskavā sakarā ar varasiestāžu it kā veikto diskrimināciju nav vērsies neviens cilvēks.

Daļa pirmskara Igaunijas teritorijas ir pievienota Krievijai, un arī mūsdienās Pleskavas apgabalā ir vairāk nekā 50 igauņu ciemu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!