Foto: AFP/Scanpix
Sadursmēs nemierīgajā Ķīnas Siņdzjanas Uiguru autonomajā reģionā trešdienas rītā gājuši bojā 27 cilvēki, atsaucoties uz Ķīnas valsts medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis Turpanas prefektūrā. Policija atklājusi uguni, kad ar nažiem bruņots pūlis uzbrucis policijas iecirknim un vietējām valdības ēkām, atsaucoties uz amatpersonām, ziņo aģentūra "Siņhua". Valsts medijs ziņo, ka nemiernieki uzbrukuši cilvēkiem un dedzinājuši policijas automašīnas.

17 cilvēki, no kuriem deviņi drošībnieki un astoņi civilisti, esot nogalināti pirms policija atklājusi uguni, nošaujot 10 nemierniekus. Vismaz trīs cilvēki ir ievainoti un nogādāti slimnīcā.

Pārbaudīt ziņas un iegūt neatkarīgu informāciju ir sarežģīti, jo informācijas plūsma no reģiona tiek stingri kontrolēta, norāda BBC.

Siņdzjanā laiku pa laikam uzliesmo etniskā vardarbība starp musulmaņu uiguru un ķīniešu kopienām. 2009. gadā sadursmju laikā gāja bojā gandrīz 200 cilvēku, pārsvarā ķīnieši. Savukārt aprīlī incidentā Keškerā nogalināts 21 cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!