Šrilankas galvaspilsētā Kolombo sestdien uzspridzinājās pieci tamilu partizāni, izbeidzot sadursmi ar valdības karaspēku un palielinot vardarbības upuru skaitu pēdējā diennaktī līdz 28 cilvēkiem, paziņoja policija.
Tamilu separātistu grupējuma "Tamilīlamas Atbrīvošanas tīģeri" (LTTE) partizāni uzspridzinājās pēc tam, kad armijas desantnieki aplenca četrstāvu dzīvojamēku, kur viņi bija paslēpušies pēc piektdienas vakara slaktiņa.

Partizāni aplenkuma laikā šāva uz karavīriem ar automātiskajiem ieročiem un raidīja raķešgranātas, nopietni ievainojot četrus karavīrus un vairākus iedzīvotājus.

Prezidente Čandrika Kumaratunga valsts televīzijā paziņoja, ka valdība tomēr ir gatava sākt sarunas ar tamilu partizāniem, lai izbeigtu vardarbību, kurā divos gadu desmitos nogalināti vairāk nekā 55 tūkstoši cilvēku.

Pēc piecu partizānu pašnāvības iedzīvotāji stāstīja, ka varējuši redzēt divu sprādzienā nogalināto vīriešu sakropļotas mirstīgās atliekas. Eksplozijā tika norauts nama jumts, sagruva vairākas sienas un tika izšķaidītas asinis un cilvēku miesas daļas.

Šie partizāni tika vajāti par viņu līdzdalību piektdienas vardarbībā Kolombo. Tā sākās, kad divi policisti mēģināja pārbaudīt bruņotu vīrieti pie tējas kioska ielā, kura ved uz parlamenta ēku.

Šie policisti tika nogalināti un viens no partizāniem uzspridzināja pie sava ķermeņa piestiprinātas sprāgstvielas, bet vairāki citi partizāni spridzināja granātas un šāva uz automašīnām, kas bija iekļuvušas vakara sastrēgumstundas satiksmē.

Uzbrucēji arī šāva raķešgranātas uz automaģistrāli, kuru izmanto ministri un parlamenta deputāti, atgriežoties no parlamenta. Policija uzskatīja, ka partizāni mēģinājuši uzbrukt aizsardzības ministra vietniekam, kurš būtu braucis pa šo ceļu pēc debatēm par ārkārtas stāvokli.

Drošībnieki nošāva divus no uzbrucējiem, ieskaitot spridzinātāju pašnāvnieku, un vēlāk padarīja nekaitīgas viņam piestiprinātās sprāgstvielas.

Piektdienas vardarbībā līdz piecu partizānu pašnāvībai tika nogalināti 23 cilvēki, ieskaitot vismaz sešus policistus, un ievainoti vairāk nekā 60 autobraucēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!