Foto: AFP/Scanpix

Vairāk nekā 200 Meksikas kūrorta Akapulko skolu skolotāji nolēmuši trešdien pārtraukt stundu pasniegšanu, protestējot pret vardarbības uzliesmojumu valstī, kuras dēļ cieš pat izglītības iestādes, atsaucoties uz Meksikas medijiem, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Pavisam streikā piedalās 20 skolas, kuru pasniedzēji pieprasa tikšanos ar vietējās varas pārstāvjiem, lai apspriestu saspringto situāciju.

Par spīti tiesībsargājošo iestāžu operācijai "Drošais Gerrero" [štats, kurā atrodas Akapulko], skolotāji apgalvo, ka situācija tagad ir vēl sliktāka nekā 2011. gadā. Vardarbības un nedrošības iemesls ir narkobandu cīņa par kontroli pār narkotiku tranzīta ceļiem.

Mācību iestāžu drošība jau kādu laiku sagādā problēmas Meksikas varas iestādēm. 2011. gada februārī uzreiz 300 Akapulko skolotāji atteicās ierasties darbā drošības pasākumu trūkuma un naudas izspiešanu dēļ. Skolotāji minēja piemēru, ka vienā no bērnudārziem noziedznieki no darbiniekiem pieprasīja 750 dolārus (400 latus) mēnesī. Tas pats notiekot vidusskolās, turklāt bieži naudas izspiedēji ir bijušie skolas audzēkņi.

Akapulko ir fiksēti arī skolotāju nolaupīšanas gadījumi, kuru mērķis bijis izpirkuma maksas pieprasīšana un mācību iestāžu pārvēršana par bandu ietekmes sfērām un narkotiku izplatīšanas centriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!