11.septembra teroristu uzbrukumi ASV nav mainījuši Vašingtonas ārpolitikas kursu, un Savienotās Valstis pildīs savas saistības, kas ietvertas ASV un Baltijas partnerības hartā.
To ASV valsts sekretāra vietnieks politiskajos jautājumos Marks Grosmans apliecināja, šodien uzrunājot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas delegācijas, kas ieradušās Vašingtonā uz partnerības komisijas kopīgo sēdi.

Grosmans sacīja, ka ASV turpinās veicināt Baltijas valstu integrēšanos Eiropas un transatlantiskajās politiskajās, ekonomiskajās un drošības struktūrās un nepieciešamība paplašināt NATO ir kļuvusi vēl lielāka.

Vašingtonā visas četras puses informēja viena otru par reģionālo drošību, NATO paplašināšanu, cīņu pret terorismu, ekonomisko sadarbību un pilsoniskas sabiedrības veidošanu.

ASV un Baltijas hartu parakstījušās valstis vienojās rīkot nākamo apspriedi Viļņā 2002.gada jūnijā.

Lietuvas ārlietu ministram Antanam Vaļonim bija saruna arī ar ASV valsts sekretāra vietnieku Ričardu Lī Armitidžu.

Viņš apmeklēja arī Nacionālo drošības padomi Baltajā namā un tikās ar nacionālās drošības padomnieka vietnieku Stīvenu Hedliju. Amerikas NATO komitejas organizētajās pusdienās Vaļonis sarunājās arī ar padomnieci nacionālās drošības jautājumos Kondolīzu Raisu.

Sarunās Lietuvas ārlietu ministrs uzsvēra, ka uzaicinājums Lietuvai un citām "Viļņa 10" grupas kandidātvalstīm Prāgas galotņu apspriedē būtu ievērojams solis uz priekšu ceļā uz brīvu un vienotu Eiropu.

Otrdien Vašingtona un Baltijas valstu galvaspilsētas tiks saistītas tiešraides videokonferencē žurnālistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!