Trīs aculiecinieki pēdējā Vašingtonas apkārtnes snaipera uzbrukuma vietā redzējuši olīvkrāsas ādas vīrieti baltā automašīnā, otrdien paziņoja ASV tiesībsargājošās institūcijas.
Aculiecinieku stāstīto izmeklētāji izmanto, lai sastādītu aizdomās turētā portretu, tomēr nav zināms, vai tas tiktu publiskots.

Tajā pašā laikā ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds apstiprināja ASV armijas novērošanas lidmašīnu un apkalpju iesaistīšanu slepkavas meklēšanā.

Saskaņā ar ASV likumiem, armija nevar valstī pildīt policijas pienākumus, taču Ramsfelds piekritis nodrošināt armijas palīdzību pēc lūguma saņemšanas no snaipera meklēšanā iesaistītajām tiesībsargājošām institūcijām.

Pagaidām nenoskaidrots snaiperis pēdējo divu nedēļu laikā Vašingtonā un tās kaimiņrajonos Mērilendas un Virdžīnijas štatos nošāvis deviņus, bet ievainojis divus cilvēkus. Pēc pēdējām divām slepkavībām piektdienas rītā un pirmdien policija mēģināja notvert slepkavu, noslēdzot apkaimes ceļus un šosejas, kā arī ieviešot kontrolpunktus. Tomēr abos gadījumos šāvējam izdevies aizbēgt.

Pēdējā uzbrukuma vietā aculiecinieki ir iegaumējuši iespējamās aizdomās turētās automašīnas numuru, kas tiek pārbaudīts.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) otrdien arī lūdza satelītu operatoriem iesniegt pieejamos attēlus no vietām, kur notikuši uzbrukumi. Izmeklētāji vēlas izpētīt laika apstākļu novērošanas un izlūkošanas satelītu uzņemtos attēlus, cerot tajos kaut ko atklāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!