Itālijas karabinieri Vatikānā patrulē, pārģērbušies par katoļu priesteriem, lai novērstu iespējamus terora aktus pret Svēto Krēslu, otrdien ziņoja Itālijas masu informācijas līdzekļi.
Svētā Pētera laukumā patrulē pat Francijas un Vācijas slepeno dienestu aģenti, kas maskējušies kā svētceļotāji, lai rūpētos par drošību Romas katoļu baznīcas galvenajā mītnē, ziņoja Itālijas laikraksts "Il Messaggero".

Policijas amatpersonas intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" pastāstīja, ka par priesteriem pārģērbušies karabinieri teicami pildījuši savu uzdevumu kristietības 2000.gadu svinībās pagājušajā gadā, lai gan toreiz uzmanīti tika nevis teroristi, bet gan somiņu zagļi.

"Il Messaggero" vēstīja, ka amatpersonām radusies doma uz Janikula kalna, kura pakājē atrodas Sv.Pētera laukums, uzstādīt pretgaisa aizsardzības raķešu bateriju, taču šo ieceri nerealizēja.

Pašlaik Vatikānā notiek Romas katoļu baznīcas bīskapu sinode, kas ilgs līdz 27.oktobrim un kurā piedalās aptuveni 280 kardinālu, arhibīskapu un bīskapu no visas pasaules, lai pārrunātu teoloģijas jautājumus ar pāvestu Jāni Pāvilu II.

Vatikāns tiek uzskatīts par vienu no iespējamajiem teroristu mērķiem pēc ASV un Lielbritānijas uzsāktajiem triecieniem Osamas bin Ladena, kurš ir galvenais aizdomās turamais 11.septembrī notikušo terora aktu rīkošanā Ņujorkā un Vašingtonā, teroristu nometnēm un grupējuma "Taleban" militārajiem objektiem Afganistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!