Foto: Sputnik/Scanpix

Venecuēlas sociālistu valdība un opozīcija plāno 30. oktobrī rīkot sarunas, lai nestabilajā valstī rastu izeju no krīzes, pirmdien pavēstīja Vatikāna sūtnis.

Pušu pārstāvji tikās jau pirmdien un "sāka nacionālo dialogu, ar mērķi radīt apstākļus plenārsēdes rīkošanai 30.oktobrī", preses konferencē sacīja Vatikāna sūtnis Argentīnā Emīls Pauls Čerrigs.

Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro pirmdien Romā privātā audiencē pieņēma Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks.

Kā teikts Vatikāna paziņojumā, Francisks privātā kārtā pieņēmis Maduro, jo viņa sirds ir ar Venecuēlas tautu.

"Tikšanās notika satraucošās politiskās, ekonomiskās un sociālās krīzes kontekstā, kādā valsts šobrīd atrodas un kam ir smaga ietekme uz visu iedzīvotāju ikdienas dzīvi," norādīja Vatikāns.

Venecuēlas opozīcija vaino Maduro ekonomikas krīzē, kuru saasinājis naftas cenu kritums kopš 2014. gada vidus. Savukārt Maduro apgalvo, ka dziļo ekonomikas recesiju un augošo inflāciju, kas šogad tiek prognozēta virs 700%, izraisa "ekonomikas karš", ko īstenojot "amerikāņu imperiālisma" atbalstītā venecuēliešu elite.

Venecuēlas opozīcijas kontrolētais Kongress svētdien paziņoja, kas Maduro valdība esot veikusi valsts apvērsumu, bloķējot referendumu par prezidenta atcelšanu no amata.

Kongress arī aicināja venecuēliešus "aktīvi aizsargāt" konstitūciju, paziņojot, ka aicinās starptautisko sabiedrību "aktivizēt mehānismus", lai atjaunotu demokrātiju Venecuēlā.

Jau vēstīts, ka Venecuēlas valdība ceturtdien nobloķēja opozīcijas centienus panākt referendumu par Maduro atcelšanu no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!