Foto: AFP/Scanpix

Vatikāna amatpersona pirmdien, 13, oktobrī, norādīja, ka Vatikāns atbalsta viendzimuma partnerattiecību legalizāciju, ja vien tās netiek pielīdzinātas laulībai, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Monsinjors Bruno Forte norāda: "Baznīca ir pret vienādas terminoloģijas izmantošanu." Viņš uzsvēra, ka homoseksuālā un heteroseksuālā savienība terminoloģiski ir jānodala. "Sakot šo, ir skaidrs, ka cilvēki, kuriem ir dažādas pieredzes, ir jāaizsargā," – tā Forte, norādot uz viendzimuma pāriem.

"Es domāju, ka tas ir jautājums par pieklājību un respektu attiecībā uz cilvēku cieņu," viņš secināja.

No 5. līdz 19. oktobrim norisinās bīskapu, kardinālu un priesteru sanāksme, kur tiek diskutēts par tādiem jautājumiem kā laulības, šķiršanās un homoseksualitāte katoļu mācībā.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau ziņoja, ka Vatikāns mīkstinājis toni pret gejiem un lesbietēm. Šī gada jūnija beigās Vatikāns paziņoja, ka pret gejiem un lesbietēm ir jāizturas ar respektu un viņu bērnus var kristīt baznīcās, vienlaikus atzīstot, ka katoļu mācītāji nereti nav droši, kā rīkoties, saskaroties ar viendzimuma pāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!