Foto: AP/Scanpix

Vatikāns atteicies komentēt runas par to, ka pundurvalstiņa neesot apstiprinājusi Francijas vēstnieku viņa seksuālās orientācijas dēļ, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Francijas valdība diplomātu Lorēnu Stefanini amatam izvirzījusi šī gada janvāri, taču jau vairāk nekā trīs mēnešus no Vatikāna nav saņemta nekāda atbilde, lai gan vēstnieka apstiprināšana parasti notiek mēneša laikā.

Ārvalstu mediji norāda uz iespējamību, ka Stefanini amatam joprojām nav apstiprināts, jo publiski atzinis, ka ir gejs.

Arī 2007.gadā Francija šim amatam izvirzīja diplomātu, kurš sabiedrībai nevairījās atklāt, ka ir homoseksuāls. Tiesa gan, viņš amatu tā arī neieguva, jo Vatikāns arī toreiz vairākus mēnešus klusēja, un Francija nolēma izvirzīt citu kandidātu.

Stefanini laika posmā no 2001. līdz 2005.gadam bijis Francijas vēstnieks Romā, Itālijā.

"Viņš ir viens no mūsu labākajiem diplomātiem. Tādēļ mēs viņu izraudzījāmies. Mēs gaidām atbildi uz mūsu pieprasījumu," tā ziņu aģentūrai AFP situācija komentēta Francijas Ārlietu ministrijā.

BBC korespondents Džeims Reinolds gan norādījis, ka iespējamais atteikums varētu nebūt saistīts ar diplomāta seksuālo orientāciju, bet gan kalpot kā atbilde uz Francijas lēmumu legalizēt viendzimuma laulības.

Romas pāvests Francisks iepriekš izcēlies ar savu salīdzinoši iecietīgo attieksmi pret homoseksuāļiem. Uzrunā 2013.gadā viņš norādījis: "Ja kāds, kurš ir gejs, meklē Dievu, kas es esmu, lai viņu nosodītu? Jums nevajadzētu diskriminēt vai atstumt šos cilvēkus [..]."

Pērn katoļu baznīcas sinode nevienojās par pieļāvīgāku attieksmi pret homoseksuāļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!