Vatikāna pārstāvji ir noraidījuši Izraēlas kritiku par to, ka pāvests Benedikts XVI savā nesenajā uzrunā nebija nosodījis Palestīnas kaujinieku uzbrukumus Izraēlai, informē ārvalstu mediji.
Vatikāna oficiālajā paziņojumā teikts, ka pārvests nevar nosodīt katru palestīniešu veiktu uzbrukumu, jo pašas Izraēlas atbildes reakcijas reizēm ir pārkāpušas starptautiskos likumus.

Izraēla bija sūdzējusies, ka svētdien pāvests to nepieminēja valstu starpā, kurās nesen notikuši teroristu uzbrukumi.

Savā uzrunā pāvests izteica līdzjūtību Ēģiptē, Turcijā, Irākā un Lielbritānijā notikušo sprādzienu upuriem.

Pēdējā Vatikāna paziņojumā teikts: “Nav iespējams vienmēr ar publisku nosodījumu nekavējoties sekot katram uzbrukumam, kas veikts pret Izraēlu.”

Turklāt pāvests neesot pieminējis valsti arī tādēļ, ka “reizēm uzbrukumiem pret Izraēlu seko Izraēlas atbildes reakcija, kas ne vienmēr saskan ar starptautiskajiem likumiem”.

“Tādējādi būtu neiespējami nosodīt pirmos (palestīniešu uzbrukumus), un ļaut otrajiem (Izraēlas atriebībai) pagaist nebūtībā.”

Turklāt ziņojumā teikts, ka “Svētajam tēvam nav jāņem vērā padomi vai norādījumi no amatpersonām par viņa uzrunu toni un saturu.”

Šīs nedēļas sākumā Izraēla kritizēja pāvestu par to, ka viņš nebija savā uzrunā pieminējis 12.jūlijā notikušo spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu Netanjas pilsētā, kurā gāja bojā pieci Izraēlas iedzīvotāji.

Ārlietu ministrija ir izteikusies, ka pāvesta izteikumus varētu skaidrot kā “likumīgu tiesību piešķiršanu veikt uzbrukumus pret ebrejiem”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!