Itālijas Bankas finanšu izlūkdienesta nodaļa uzsākusi izmeklēšanu par naudas atmazgāšanas shēmām caur kontiem vienā no lielākajām Itālijas bankām, kas pieder Vatikāna Bankai, vēsta "The Daily Telegraph".

Pēc Itālijas ierēdņu datiem, tika atklāti transakciju fakti, kas īstenoti, pārkāpjot likumdošanu par naudas atmazgāšanu, par 180 miljoniem eiro (126,5 miljoniem latu).

Pēc izdevuma datiem, naudas plūsma kontā, visticamāk, bija saistīta ar nekustamā īpašuma pirkšanas un pārdošanas operācijām.

Pašlaik Itālijas Finanšu policija analizē katru transakciju, kas veikta no 2006. līdz 2008. gadam, izmantojot aizdomīgus kontus ""UniCredit" bankas nodaļā netālu no Svētā Pētera baznīcas Vatikānā.

Taču, pat ja tiks pierādīta bankas darbinieku vaina, viņu saukšana pie atbildības ir visai neskaidra - Vatikāna Bankas vadošie darbinieki parasti ieņem arī formālus amatus šajā pilsētā - valstī, kas nodrošina viņiem diplomātisku imunitāti.

Vatikāna Banka, kas ir pazīstama arī kā Reliģisko sacerējumu institūts ir iestāde, ko pārvalda profesionālis finansists un kura atrodas Vatikāna teritorijā. Banka atrodas Kardinālu sapulces un Romas pāvesta tiešā pakļautībā. Taču bankas aktīvi netiek uzskatīti par Svētā Krēsla īpašumu, bet Vatikāna rokasgrāmatā banka pieskaitīta labdarības fondiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!