Foto: Publicitātes foto

Viens no dēliem, kuru likumsargi pirms dažām nedēļām uzgāja pieķēdētu pie gultas ASV Kalifornijas štatā savu vecāku ieslodzījumā, vairākus gadus mācījies koledžā, taču tā arī nav ziņojis par situāciju mājās, vēsta "ABC News".

Šobrīd 29 gadus vecais puisis, kura vārds netiek izpausts, apmeklējis koledžu laika posmā no 2014. līdz 2016. gadam un ir bijis teicamnieks dažādos priekšmetos, piemēram, algebrā, ģitāras spēlē, uzstāšanās mākslā un angļu valodas pamatos. Viņa agrākā studiju biedrene Mārsija Dunkere stāsta, ka jaunajam vīrietim vienmēr bijusi ļoti skumja seja, viņš vienmēr esot bijis kluss un viens.

Par spīti smagajiem apstākļiem mājās, students nevienam neizpauda informāciju par saviem vecākiem Luisu un Deividu Turpiniem, kuri patlaban ir apsūdzēti divpadsmit spīdzināšanas epizodēs un divpadsmit cilvēku nepamatotā ieslodzījumā.

Rehabilitācijas speciāliste Geila Keilija medijam norādījusi, ka puiša rīcība, neinformējot varas iestādes par situāciju mājās, kamēr viņš studējis koledžā, ir pilnīgi saprotama. "Viņi piedzima šādos apstākļos, tas viņiem bija normāli. Daži no viņiem varbūt pat nesaprot, ka viņi ir cietēji. Šie bērni ir dzīvojuši izolācijā, tātad viņi zina tikai to, ko ir pieredzējuši"

Iepriekš ziņots, ka 14. janvārī 17 gadus vecā Turpinu meita izbēga no mājas un piezvanīja operatīvajiem dienestiem, apgalvojot, ka 12 viņas brāļi un māsas tiek turēti ieslodzījumā. Pēc likumsargu stāstītā, 17 gadus vecā meitene izskatījusies aptuveni 10 gadus veca.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Viņas norādītajā mājā atrasti vēl 12 cilvēki, kas visi mituši ļoti tumšā, netīrā un smirdīgā telpā un bijuši pieķēdēti pie gultām. Lai gan sākotnēji vietējā šerifa departamenta pārstāvji bijuši pārliecināti, ka visi atrastie gūstekņi ir bērni, izrādījies, ka septiņi no viņiem ir pilngadīgie vecumā no 18 līdz 29 gadiem. Jaunākajam bērnam ir divi gadi.

Turpini savus nepilngadīgos un pieaugušos bērnus piesējuši un pieķēdējuši pie gultām, tādējādi sodot. "Sodi ilga nedēļas vai pat mēnešus," informējis Riversaidas apgabala advokāts Maiks Hestrins. Pieradījumi liecinot, ka vecāki bērnus nereti no ķēdēm neatbrīvoja pat tad, kad viņiem vajadzēja apmeklēt labierīcības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!