70 gadus vecais japānis, kurš kļuvis par gados vecāko cilvēku, kas iekarojis pasaulē augstāko kalnu Everestu (Džomolungmu), šo sasniegumu atzīmējis, virsotnē atstājot sava suņa fotogrāfiju, viņš otrdien pavēstīja žurnālistiem.
Takao Arajama, kurš uzkāpšanas brīdī bija 70 gadus un 225 dienas vecs, pārspēja sava tautieša Juičiro Miuras uzstādīto rekordu. Miura uzkāpa Everestā 2003.gadā, būdams trīs dienas jaunāks.

Arajama atzinis, ka viņam, kāpjot 8848 metrus augstajā kalnā, sāpējusi galva un bijis grūti elpot, kad, tuvojoties virsotnei, samazinājies skābekļa daudzums gaisā.

Atgriežoties Nepālas galvaspilsētā Katmandu veselīgā izskata vīrietis pastāstīja, ka virsotnē pavadījis pusstundu, nedaudz pafotografējis un tur atstājis sava suņa Pacu fotoattēlu.

Arajama, kurš dzīvo uz dienvidiem no Tokijas esošajā Kamakurā, bija viens no 11 cilvēku grupas, kurā bija seši Nepālas šerpas un pieci japāņu alpīnisti.

Pirmo reizi viņš uzkāpa 800 metru augstā kalnā netālu no Tokijas 12 gadu vecumā. Arajama ir sasniedzis arī 6194 metrus augstā Makinlija kalna virsotni Ziemeļamerikā un ar savu aizraušanos nodarbojies arī Alpos. Nepālas kalnu virsotnes viņš sācis iekarot tikai pēc 60 gadu vecuma sasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!