Foto: Shutterstock
Vecāki Kašmirā savu meitu, kura no apdegumiem mira pagājušajā nedēļā, ar skābi aplējuši tikai tāpēc, ka viņa paskatījusies uz zēnu, raidsabiedrība BBC uzzināja no arestētā tēva un mātes.

”Delfi” jau vēstīja, ka 15 gadus vecā meitene pagājušajā nedēļā pēc vecāku uzbrukuma bija guvusi smagus ķermeņa apdegumus un mira. Raidsabiedrībai BBC izdevās sazināties ar arestētajiem vecākiem un uzzināt nozieguma motīvus.

”Tur bija zēns, kurš brauca ar motociklu. Viņa divas reizes pagriezās un skatījās uz viņu. Pirms tam es viņai teicu, lai nedara to, tas nav pareizi. Ļaudis par mums runā, jo vecākā meita bija tāda pati,” raidsabiedrībai BBC pastāstīja mirušās Anušas tēvs Muhamads Zafars. Ģimene vairs neesot vēlējusies piedzīvot negodu, kādu jau radījusi vecākā meita.

”Viņa teica: ”Es nedarīja to ar nolūku. Es vairāk neskatīšos.” Tad es jau biju uzlējusi skābi. Tas bija viņas liktenis tā mirt,” stāsta meitenes māte Zahena.

Jau vēstīts, ka 15 gadu vecu meiteni, aplejot ar skābi, nogalinājuši viņas vecāki Pakistānas kontrolētajā Kašmiras daļā. Traģēdija notikusi attālā ciemā Kotli rajonā. Policijai par notikušo trešdien pavēstījusi pusaudzes vecākā, precētā māsa. Aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā, viņai radušās, jo vecāki nav ļāvuši sērotājiem pirms apglabāšanas apskatīt mirušās seju, kā tas ir pieņemts Kašmiras musulmaņu kopienās.

Šausminošie notikumi sākās 29. oktobrī. Meitenes tēvs kļuvis nikns, ievērojot, ka jauniete skatās uz diviem zēniem, kas brauca ar motociklu pie ģimenes mājas, stāsta vietējās policijas pārstāvis Raja Tahirs Ajubs.. Vecākiem bijušas aizdomas, ka meitai ir neatļautas attiecības ar vienu no puišiem.

”Viņš ieveda savu meitu iekšā, sita viņu un tad ar sievas palīdzību aplēja ar skābi,” BBC citē Ajubu.

Vecāki meitu līdz nākamajam rītām atstāja mājās, lai gan viņai bija nepieciešama palīdzība, norāda policists. Otrdien cietušo nogādāja slimnīcā, kur viņa mirusi. Ārsti stāsta, ka meitene atvesta ar vairāk nekā 35% ķermeņa apdegumu un viņu glābt vairs nav bijis iespējams.

”Goda” slepkavības parasti notiek, kad vīriešu kārtas ģimenes locekļiem rodas aizdomas, ka upuris ir darījis negodu kopienai, skaidro BBC. Cilvēktiesību aizsardzības organizāciju dati liecina, ka pagājušajā gadā Pakistānā par ”negoda radīšanu” nogalinātas 943 sievietes. Tomēr tādi atgadījumi ir reti Pakistānas kontrolētajā Kašmiras daļā, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!