Kāds veģetārietis ASV iesūdzējis tiesā kompāniju "McDonald's Corp.", pieprasot miljoniem dolāru kompensāciju par to, ka šī ātrās ēdināšanas tīkla restorānā viņam pārdoti liellopu taukos vārīti kartupeļi frī, lai gan pārdevējs apgalvojis, ka tie vārīti augu eļļā.
Atsaucoties uz elektroniskā pasta vēstuli, kurā "McDonald's Corp." informē, ka tā restorānos nelielās devās tiek izmantoti liellopu tauki, prasītājs, kurš pēc profesijas ir advokāts, apsūdzējis kompāniju nepatiesas informācijas sniegšanā klientiem.

"Mēs centīsimies caur tiesu panākt, lai šāda prakse tiktu izbeigta .. un mēs pieprasām kompensēt zaudējumus, tostarp sāpju naudu, un tie varētu būt simtiem miljoni dolāru," sacīja Harišs Bharti, kurš otrdien iesniedza prasību tiesā.

"McDonald's" preses sekretārs Volts Rikers pavēstīja, ka ātrās ēdināšanas restorānu tīkls nekad nav apgalvojis, ka piedāvā veģetāriešu ēdienus, un ka tas sniedz informāciju par produkcijas sastāvdaļām ikvienam interesentam.

Uzsverot, ka "McDonald's" produkciju ir setificējusi ASV Pārtikas un zāļu pārvalde, Rikers sacīja, ka ēstuvēs nopērkamie kartupeļi frī satur ļoti nelielu daudzumu liellopu izcelsmes produktu, bet nevis liellopu tauku, kā teikts tiesā iesniegtajā prasībā.

Bharti, kurš pēc tautības ir indietis un gaļu neēd atbilstoši hinduisma tradīcijām, sacīja, ka viņš iesniedzis tiesā prasību pret "McDonald's" visu ASV dzīvojošo hinduistu un 15 miljonu šīs valsts veģetāriešu vārdā, kas, iespējams, neapzināti ēduši gaļas izcelsmes produktus makdonaldā.

Viņš norādīja, ka daudzās valstīs Tuvajos Austrumos un Dienvidaustrumāzijā "McDonald's" tik tiešām piedāvā kartupeļus frī, kas nesatur cūkgaļas izcelsmes produktus, lai tos varētu ēst musulmaņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!