Lai popularizētu Latvijā ražotos sierus, AS "Preiļu siers" no krāsainā metāla veidos sešas skulptūras un pieminekli "Siera dimants", to atklāšana paredzēta šā gada 23.augustā, kad notiks otrā "Latvijas novadu Siera diena".
Kā informēja sabiedriskās organizācijas "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, pasaulē ir uzcelti četri pieminekļi sieram - divi Francijā, pa vienam ASV un Kanādā. "Latvija šo daudzumu pārspēs, tā ka tas ir Ginesa grāmatas cienīgs fakts," uzsvēra kluba vadītāja.

Skulptūras un pieminekļus paredzēts uzstādīt pretī Preiļu kultūras namam, vietā, kur kādreiz slējās Ļeņina piemineklis. Skulptūru un pieminekļa veidošanu finansē AS "Preiļu siers", kas ir arī otrās "Latvijas novadu Siera dienas" ģenerālsponsors.

Lai plašāk informētu par otro "Latvijas novadu Siera dienu" nākamnedēļ, 24.jūlijā, plkst.14 restorānā "Vincents" notiks preses konference, kurā piedalīsies Davidanova, pieminekļu autors mākslinieks Edgars Janemanis, AS "Preiļu siers" valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts un siera rituļu ripināšanas sacensību galvenais tiesnesis, restorāna "Vincents" direktors Mārtiņš Rītiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!