Foto: LETA

Propaganda, tāpat kā ieroči, ir veids, kā Krievijas prezidents Vladimirs Putins cīnās par palikšanu pie varas, jo veiksmīga Ukrainas attīstība un eirointegrācija Krievijas tautai liktu uzdot jautājumus par Kremļa nespēju nodrošināt cienīgu dzīvi saviem iedzīvotājiem, intervijā portālam "Delfi" savas domas pauž Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

Ukrainas jautājums Putinam ir ļoti svarīgs, jo veiksmīgs Ukrainas ceļš uz eirointegrāciju cilvēkiem Krievijā dotu vielu pārdomām par savas valsts attīstību, uzskata vēstnieks.

"Ja jau Ukraina, Gruzija var būt daudz cienīgākas, daudz miermīlīgākas un daudz bagātākas valstis, kāpēc mēs, krievi, esam zaudējuši visas iespējas to sasniegt? Mums ir nafta, gāze, bagātie dabas un cilvēku resursi, bet nav cienīgas dzīves," Krievijas iedzīvotāju iespējamās pārdomas modelē Miščenko.

"Tas būtu liels impulss cilvēkiem Krievijā – padomāt, ka Putina kārtība viņiem nav laba. Tāpēc Putins cenšas sagraut Ukrainas eirointegrācijas ceļu, jo tas ir bīstams viņam pašam," uzskata diplomāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!