Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vēl divi katalāņu separātistu līderi, kas atrodas pirmstiesas apcietinājumā, uzsāk badastreiku, ko uzsāka divi viņu kompanjoni pirms divām dienām, lai protestētu pret Spānijas tiesu, ziņo “Reuters”.

Ieslodzījumā esošie separātistu līderi – Žuzeps Ruļs un Džoakrims Forns, pirmdien izplatīja paziņojumu, kurā pauda, ka pievienojas sestdien uzsāktajam badastreikam. "Sākot ar pirmdienas pulksten 20, mēs brīvprātīgi atteiksimies no ēdiena," teikts paziņojumā.

Tiek piebilst, ka viņu iemesls ir tāds pats, kāds bija Sančesa un Turuļa, kas sestdien uzsāka šo badastreiku - Spānijas tiesa bloķē viņu lietas apelāciju Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Kad pagājušo gadu Katalonija paziņoja par savu neatkarību, Madride pārņēma tiešu kontroli pār reģionu un piemēroja sodu par valsts līdzekļu ļaunprātīgu izmantošanu un nemieru celšanu.

Tiesa deva rīkojumu, ka 18 bijušajiem Katalonijas līderiem jāstājas tiesas priekšā saistībā ar viņu lomu reģiona neatkarības pasludināšanā, kā arī deviņus apcietinātos katalāņu separātistu līderus jātiesā par dumpja izraisīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!