Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Brazīlijas ziemeļu pilsētā Kametā noticis bruņots uzbrukums bankai, kurš pēc notikumu gaitas līdzinās naktī uz otrdienu notikušajai bankas laupīšanai Krisjumā valsts dienvidos, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Sociālajos medijos publicētie video un fotogrāfijas liecina, ka Kametā bruņotie uzbrucēji saņēmuši ķīlniekus, pilsētā skanējuši šāvieni un sprādzieni.

Pagaidām nav pilnīga informācija par notikušo, taču jau saskatāmas skaidras līdzības ar Krisjumā notikušo bankas laupīšanu.

Jau ziņots, ka 200 000 cilvēku apdzīvotajā Krisjumā pirmdien ap pusnakti sākuši skanēt šāvieni. Militārā policija ziņo, ka izraisīts ugunsgrēks tunelī uz galvenā ceļa, kas ved uz pilsētu, domājams, lai kavētu drošībnieku papildspēku ierašanos.

Vienlaicīgi uzbrukumi notikuši arī policijas iecirkņiem. Tāpat tiek ziņots, ka uzbrucēji vismaz sešus cilvēkus izmantojuši par dzīvajiem vairogiem, liekot viņiem sēdēt uz ielas, lai nobloķētu ceļu.

Uzbrucējiem pēc bankas "Banko de Brasil" aplaupīšanas ir izdevies aizbēgt automašīnu konvojā, ziņoja pilsētas mērs. Sociālajos tīklos publicētos video redzams, kā melnu auto kolonna pamet pilsētas centru.

Banka nav komentējusi, cik daudz naudas tai nolaupīts, bet daļa guvuma tika izkaisīta ielās. Tīmeklī publicētas liecības, kā cilvēki steidz lasīt izbirušās banknotes. Policija ziņo, ka aizturēti četri cilvēki, kuri uz ielas salasījuši naudu vairāk nekā 150 tūkstošu dolāru apmērā.

Drošības eksperti skaidro, ka šādas liela mēroga banku laupīšanas operācijas sākušās pirms pieciem gadiem.

Vienā tādā reidā piedalās desmitiem noziedznieku, kas ir labi bruņoti, tostarp ar ložmetējiem un pat sprāgstvielām. Vairums šādu uzbrukumu notiek pašā Brazīlijā, bet vismaz vienā gadījumā brazīliešu banda sarīkojusi uzbrukumu bankai kaimiņos esošajā Paragvajā, raksta BBC.

2019. gadā tikai Sanpaulu štatā vien notikusi 21 banku laupīšana, bet 2020. gada pirmajā pusē reģistrēti jau 14 gadījumi. Šāda tipa uzbrukumi parasti notiekot mazās un vidēja izmēra pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!