Foto: AFP/Scanpix/LETA

Indonēzijā vairāk nekā 270 vēlēšanu balsu skaitītāju ir gājuši bojā, galvenokārt no noguruma, kas saistīts ar garām darba stundām, pārskaitot vairākus miljonus vēlēšanu biļetenus, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Vēlēšanu komitejas pārstāvis Prijo Susanto minēja, ka no pārstrādāšanās miruši 272 cilvēki, bet ar to saistītas veselības problēmas ir vēl 1878 darbiniekiem. Kopumā vēlēšanās skaitīt balsis un uzraudzīt procesu palīdzēja septiņi miljoni cilvēku.

Bija paredzēts, ka darbinieki strādās cauru nakti svelmainos apstākļos, kas daudziem izraisīja pamatīgas veselības problēmas. Atšķirībā no ierēdņiem, pagaidu vēlēšanu darbinieki neiziet medicīnisko pārbaudi pirms darba uzsākšanas.

Šīs vēlēšanas bija pirmā reize, kad valsts ar 260 miljoniem iedzīvotāju apvienoja prezidenta vēlēšanas ar valsts un reģionālo parlamentu vēlēšanām, lai ietaupītu naudu. Aptuveni 80% no 193 miljoniem balsstiesīgo vēlētāju nodeva savas balsis vairāk nekā 800 000 vēlēšanu iecirkņos.

Kā vēsta laikraksts "Nikkei", Indonēzijas vēlēšanu komisija plāno, ka ģimenēm tiks izmaksāta 36 miljoni rūpiju liela kompensācija par katru mirušu darba ņēmēju. Šī summa ir aptuveni līdzvērtīga viena gada algai Indonēzijā.

Gan prezidents Joko Vidodo, gan opozīcijas prezidenta kandidāts Prabovo Subjanto ir paziņojuši par uzvaru vēlēšanās, lai gan drīz vien tika ziņots, ka Vidodo ir uzvarējis vēlēšanās par aptuveni 9-10 procentpunktiem.

Vēlēšanu komisija pabeigs balsu skaitīšanu un notikušo prezidenta un parlamenta vēlēšanu rezultātus paziņos 22. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!