Foto: Reuters/Scanpix

Maskavas vēlēšanu iecirknī, kur svētdien Krievijas prezidenta vēlēšanās nobalsoja premjerministrs Vladimirs Putins, drīz pēc tam ieradās Ukrainas feministu protesta grupas " Femen" dalībnieces ar atkailinātām krūtīm, kas izkliedza pret Putinu vērstus apvainojumus un mēģināja nozagt balsošanas urnu ar viņa iemesto biļetenu.

"Femen" aktīvistes, kas izpelnījušās ievērību ar savām protesta akcijām vairākās valstīs, ieradās vēlēšanu iecirknī Krievijas Zinātņu akadēmijas ēkā Ļeņina prospektā, izliekoties par preses pārstāvēm, dažas minūtes pēc tam, kad tur nobalsoja Putins un viņa dzīvesbiedre Ludmila.

Trīs sievietes atkailināja ķermeņa augšdaļu līdz jostasvietai, kliedza "Putins ir zaglis!" un mēģināja nozagt balsošanas urnu, pirms viņas aizturēja policija. Viņas arī demonstrēja uz savām krūtīm un mugurām uzkrāsotus uzrakstus "Es zogu Putinam" un "Kremļa žurkas".

Maskavas policija savā interneta vietnē raksturoja šo akciju kā "provokācijas mēģinājumu". "Femen" aktīvistes tika aizvestas uz policijas iecirkni, un policija lemj, vai viņām izvirzīt apsūdzības. Aizturētās ir Ukrainas pilsones.

Prezidenta kandidāta Putina vēlēšanu štābs paziņoja, ka negrasās iesniegt nekādas sūdzības vai veikt citas darbības saistībā ar šo incidentu.


"Femen" dalībnieces jau agrāk ir rīkojušas protesta akcijas Maskavā, kā arī Ukrainā, Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā un Vatikānā. 2010.gada februārī Ukrainas prezidenta vēlēšanu laikā tās protestēja vēlēšanu iecirknī pirms tam, kad tur nobalsoja tagadējais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, bet tika aizturētas pirms viņa ierašanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!