Velsas princis Čārlzs svētdienas vakarā ieradās Sanktpēterburgā trīs dienu vizītē, paziņoja vietējās amatpersonas.
Bijusī Krievijas Impērijas galvaspilsēta Sanktpēterburga svin 300 gadu jubileju. Ar Lielbritānijas troņmantnieka ierašanos tiek atzīmēti arī 450 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp abām valstīm.

Pirmdienas rītā princis apmeklēs Piskarojovas memoriālo kapsētu, bet pēc tam dosies uz Pētera un Pāvila cietoksnī un apmeklēs Pētera un Pāvila katedrāli, kur atdusas Krievijas imperatoru ģimenes locekļi, kas ir prinča attāli radinieki. Viņam arī tiks dota iespēja dienas vidū izdarīt tradicionālu lielgabala šāvienu šī cietokšņa Nariškina bastionā.

Princis pirmdien iecerējis apmeklēt arī divas bērnu iestādes, Meņšikova pili un Ermitāžu.

Otrdien Velsas princis apmeklēs Juridiskās palīdzības centru mājas vardarbības upuriem "Aleksandra", kas jau piecus gadus darbojas Sanktpēterburgā kā Krievijas un Lielbritānijas kopīgs projekts. Pēc tam viņš piedalīsies Starptautiskā biznesa līderu foruma sēdē un teiks runu, kas veltīta šī foruma 10 gadu jubilejai. Otrdienas vakarā princis piedalīsies ceremonijā, kurā Ļeņingradas jūras kara bāzei tiks nodota Lielbritānijas karaflotes mācību burujahta "Adventure".

Trešdien princis apmeklēs Solovku salas, kur ievērojams pareizticīgo klosteris 1923.gadā tika pārvērsts par pirmo padomju darba nometni politieslodzītajiem. Viņš tiksies ar Solovku klostera priekšnieku, apskatīs klosteri un vietējo Botānisko dārzu, bet vakarā izlidos uz Lielbritāniju.

Velsas princis Čārlzs viesojas Sanktpēterburgā pirmoreiz kopš 1994.gada.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins jūnijā apmeklēja Lielbritāniju, kļūdams par pirmo Krievijas valsts vadītāju, kas pēdējo 160 gadu laikā apmeklējis šo valsti oficiālā vizītē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!