Foto: Shutterstock
Venecuēlā aizturēts kolumbiešu narkobarons, kuru tur aizdomās par 30 tonnu kokaīna kontrabandu uz ASV, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Aizturēto Horhi Miltonu Sifuentesu Villu ASV tiesībsargājošās iestādes tur aizdomās par narkotiku kontrabandas cauri Meksikai finansēšanu un organizēšanu. Sagaidāms, ka ASV varētu pieprasīt aizturētā izdošanu, norāda BBC.

ASV policija uzskata, ka Sifuentess Villa vadīja noziedzīgu grupējumu, kas darbojās ASV, Kolumbijas, Ekvadoras, Panamas, Meksikas un Spānijas teritorijās. Viņš arī esot bijis galvenais kokaīna piegādātājs Meksikas narkokartelim “Sinaloa”, vēsta BBC.

Par informāciju, kas palīdzētu notvert Sifuentesu Villu, ASV ir izsludinājusi piecu miljonu dolāru lielu atlīdzību (aptuveni 2,7 miljoni latu). Tomēr netiek sniegta informācija, kā ir izdevies notvert narkobaronu un vai kāds saņems atlīdzību.

Horhe Miltons Sifuentess Villa, atšķirībā no daudziem lieliem bandu vadoņiem, nesot centies iejozt sevi apsargu barā un izrādīties ar greznumlietām. Viņš esot dzīvojis kā parasts uzņēmējs, bet piesegam nodarbojies ar investēšanu vairākās kompānijās, tai skaitā derīgo izrakteņu ieguves nozarē, ziņo BBC.

Ar narkobiznesu esot nodarbojušies arī Sifueantesa ģimenes locekļi. Viņa māsa Dollija jau 2011. gadā ir izdota ASV, kur viņai izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā. Savukārt brālis Fransisko līdz savai nāvei 2007. gadā darbojās Kolumbijas narkobarona Pablo Eskobara veidotā grupējumā, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!