Venecuēlas Andu kalnos ceturtdien vakarā, avarējot pasažieru lidmašīnai, bojā gājuši visi tās pasažieri un apkalpes locekļi - kopumā 46 cilvēki, piektdien pavēstīja varasiestāžu pārstāvji.
Venecuēlas aviokompānijas "Santa Barbara Airlines" lidmašīna pazudusi pēc pacelšanās no Meridas plkst.17.45 pēc vietējā laika (plkst.23.45 pēc Latvijas laika). Lidmašīna bija uzņēmusi kursu uz galvaspilsētu Karakasu.

Divmotoru lidmašīna "ATR42" ar 43 pasažieriem nogāzusies aptuveni 4750 metru augstumā, sacīja Meridas civilās aizsardzības dienesta vadītājs Noels Markess.

Lidmašīna lidojuma laikā nav raidījusi briesmu signālu. Taču trauksme sacelta, kad lidaparāts neatbildēja lidojuma maršrutu novērojošajiem kontrolieriem, paskaidroja Markess, piebilstot, ka Andu reģiona Kojado del Kondoras iedzīvotāji redzējuši, kā lidmašīna nogāžas.

Meklēšanas vienība no helikoptera, lidojot virs stāvajām kalnu nogāzēm, pamanījusi lidmašīnas atlūzas. Avarējušais lidaparāts izskatījies pilnībā izpostīts, sacīja glābēju pārstāvji.

Pasažieru vidū bijis kāds labi pazīstams politologs un augsta ranga valdības amatpersonas radinieki.

"Santa Barbara Airlines" apkalpo gan iekšzemes, gan starptautiskos reisus, lidojot uz Madridi, Maiami, Arubu un Tenerifi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!