Foto: AFP/Scanpix/LETA

Venecuēlā elektroapgādes jaudas traucējumu rezultātā, kas valsti skar jau no ceturtdienas, slimnīcā mirusi paciente, raksta raidorganizācija BBC.

Karakasas Universitātes slimnīcā mirusi 25 gadus veca paciente, kad elektroenerģijas trūkuma dēļ, viņas respirators pārtraucis darboties.

"Ārsti centās viņai palīdzēt, darījuši visu, kas bijis viņu spēkos, bet ko tur lai iesāk bez elektrības?" teica viņas tēvocis.

Slimnīcās piedzīvotas haotiskas ainas, jo radinieki mēģinājuši pārvietot tumsā pacientus uz citām medicīnas iestādēm, kurām avārijas gadījumiem ir elektroenerģijas ģeneratori.

Savukārt Karakasas bērnu slimnīcā ģeneratori pārtraukuši darboties un medicīnas darbiniekiem nācies strādāt, izmantojot mobilos telefonus apgaismojumam.

Prezidents Nikolass Maduro un ASV atbalstītā opozīcija ir vainojuši viens otru par radušos situāciju ar elekroapgādes pārtraukumu.

Piektdien tika slēgtas skolas un biroji, lai palīdzētu atjaunot elektroenerģiju, informēja amatpersonas.

Jau ziņots, ka ceturtdien sākušos elektroenerģijas padeves pārtraukumus izraisījušas lielas hidroelektrostacijas problēmas.

Venecuēlā elektroapgādi galvenokārt nodrošina ar hidroelektrostaciju infrastruktūras palīdzību, taču aizvadītajās desmitgadēs tajā investēts pārāk maz. Tas atstājis negatīvu iespaidu uz valsts lielākajiem aizsprostiem, un elektroapgādes zudums valstī nav retums.

Dažās galvaspilsētas Karakasas un citās valsts daļās ir atjaunota elektroenerģijas piegāde, un Venecuēlas iedzīvotāji gatavojas nedēļas nogalei, kurā plānoti protesti pret valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!