Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdība trešdien Vācijas vēstnieku Danielu Krīneru pasludinājusi par "persona non grata".

"Krīners vairākkārtīgi iejaucies valsts iekšējās lietās, nepārprotami pārkāpjot normas, kas regulē diplomātiskās attiecības", teikts paziņojumā Venecuēlas Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē.

Krīners bija Eiropas valstu vēstnieku grupā, kas sagaidīja opozīcijas līderi Huanu Gvaido, kad viņš pirmdien atgriezās Karakasā no brauciena pa Latīņamerikas valstīm.

Ārlietu ministrija nesniedza konkrētas detaļas par it kā notikušo Krīnera iejaukšanos, tomēr norādīja - Venecuēla nepieļaus, ka ārvalstu diplomāti rīkojas "acīmredzamā saskaņā ar Venecuēlas opozīcijas ekstrēmo sektoru sazvērniecisko darbakārtību"."

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Gvaido, kurš sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu izpildītāju.

Kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis, jau atzinušas Gvaido par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!