Karakasa atsaukusi savu vēstnieku Limā, šādi reaģējot uz Peru lēmumu sniegt politisko patvērumu Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa oponentam, otrdien vēsta ārvalstu mediji.
Venecuēlas ārlietu ministrs Peru lēmumu sniegt politisko patvērumu Manuelam Rosalesam nosaucis par "ņirgāšanos par starptautiskajām tiesībām".

Rosaless kā Čavesa oponents piedalījās Venecuēlas prezidenta vēlēšanās 2006. gadā. Tagad viņam izvirzītas apsūdzības korupcijā, kuras viņš uzskata par nepamatotām.

Venecuēlas ārlietu ministrs paziņojumā norādīja, ka Peru Rosaless būtu jāaiztur un jādeportē.

Par politiskā patvēruma piešķiršanu galvenajam Čavesa pretiniekam paziņoja Peru ārlietu ministrs Hosē Antonio Garsija Belaunde.

Ministrs norādīja, ka patvēruma piešķiršana opozicionāram un otrās lielākās Venecuēlas pilsētas Marakaibo mēram Rosalesam atbilst Peru vēsturiskajām tradīcijām, taču sīkāk šo izteikumu nepaskaidroja.

Aprīļa sākumā Rosalesam nācās doties pagrīdē, lai izvairītos no politiskās vajāšanas saistībā ar apsūdzībām, kas tika izvirzītas 2008. gadā.

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā pagājušajā gadā Čavess nodēvēja Rosalesu par zagli un narkotiku kontrabandistu un teica: "Es esmu apņēmies iesēdināt Manuelu Rosalesu cietumā."

Rosaless kopā ar ģimeni ieradās Peru 21.aprīlī un paziņoja, ka turpinās cīņu pret Čavesa diktatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!