Foto: AP/Scanpix

Venecuēlas prezidenta pienākumu izpildītājs un kandidāts uz šo amatu gaidāmajās vēlēšanās Nikolass Maduro piedraudējis, ka tos, kuri nebalsos par viņu, vājās sens lāsts, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzrunājot vēlētājus Amazonijas štatā, Maduro atgādinājis par "Marakapanas lāstu", atsaucoties uz XVI gadsimtā spāņu kolonizatoru sarīkoto slaktiņu Marakapanā, kur gājuši bojā daudzi vietējie pamatiedzīvotāji.

Maduro salīdzināja savu sāncensi Enrike Kaprilesu ar spāņu kolonizatoriem. Kapriless uz to atbildējis, ka "vienīgais lāsts vēlētajiem" būšot Maduro uzvara.

Vēlēšanas Venecuēlā notiks 14.aprīlī. Uz prezidenta amatu pretendē Vienotās sociālistiskās partijas pārstāvis Nikolass Maduro, kurš kļuva par prezidenta pienākumu izpildītāju, kad līdzšinējais valsts galva Ugo Čavess pēc divus gadus ilgas cīņas ar vēzi aizgāja no dzīves, noslēdzot 14 valdīšanas gadus, kuru laikā viņš iemantojis kā valsts trūcīgo iedzīvotāju mīlestību, tā Venecuēlas biznesa līderu un bagātnieku naidu.

Maduro sola turpināt Čavesa iesāktos darbus. Viņa konkurents ir opozīcijas līderis, Mirandas provinces gubernators Enrike Kapriless. Saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām Maduro atbalsta 55% vēlētāju, bet Kaprilesu – 45%, ziņo aģentūra "RBK".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!