Foto: stock.xchng

Venecuēlas amatpersonas, kuras izmeklē ziņas par kādas indiāņu cilts masu slepkavību Amazones džungļos, nav atradušas liecības, ka tāda būtu notikusi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par aptuveni 80 nogalinātu indiāņu cilts locekļu atrašanu pagājušajā nedēļā ziņoja iedzimto iedzīvotāju aktīvisti. Slaktiņa sarīkošanā tika vainoti nelegālie zeltrači.

Tomēr ar helikopteri nosūtītā meklēšanas komanda liecinieku aprakstītos nogalināto ķermeņus nav atradusi. "Nav atrasta liecības par nevienu nāves gadījumu," paziņoja Venecuēlas iedzimto iedzīvotāju lietu ministre Nicia Maldonado.

Amatpersonas apmeklējušas četras iedzimto iedzīvotāju kopienas un apkārtnē "viss ir mierīgi", norāda Nacionālās Gvardes ģenerālis Hosē Elicers Pinto.

Iedzimto iedzīvotāju tiesību aizsardzības aktīvisti gan uzskata, ka amatpersonas nav atradušas slaktiņa vietu attālajā džungļu vietā.

Jau vēstīts, ka aktīvisti ziņoja par to, ka Venecuēlas džungļos atrasti aptuveni 80 nogalināti Janomami cilts pārstāvji.

Saskaņā ar aktīvistu ziņoto, uzbrukums indiāņu kopienai noticis pagājušajā mēnesī attālā vietā netālu no Brazīlijas robežas. Kalnrači nodedzinājuši cilts kopējo ēku, tās iekšienē atrasti apdeguši ķermeņi.

Atradējiem bija nepieciešamas vairākas dienas, lai nokļūtu līdz tuvākajai apdzīvotajai vietai un paziņotu par šausminošo atklājumu, ziņo aktīvistu grupa "Survival International".

Cilts jau agrāk saskārusies ar kalnraču draudiem un vardarbību, norādīja Janomami aktīvisti.

"Visām Amazones valdībām ir jāaptur nevaldāmā nelegālā kalnrūpniecība, mežu ciršana un apmešanās iedzimto iedzīvotāju teritorijās," BBC citē "Survival International" direktoru Stefenu Koriju.

Pēdējo gadu augstās zelta cenas ir izraisījušas nelegālās zelta ieguves vilni daudzās Amazones baseina daļās, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!