Foto: Kadrs no video
Venecuēlas iedzīvotājus saniknojusi autoritārā prezidenta Nikolasa Maduro vakariņošana Stambulas ekskluzīvajā steiku restorāna "Nusr-Et", kurā viņš iegriezās atceļā no vizītes Ķīnā. Maduro luksusa mielošanās izsaukusi īpaši lielu sašutumu, ņemot vērā, ka valsts piedzīvo smagu ekonomisko krīzi un miljoniem iedzīvotāju skaudro apstākļu dēļ devušies pāri robežām.

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on Jan 7, 2017 at 2:44am PST

Maduro viesojies slavenā šefpavāra Nusreta Gokče restorānā, kura saimnieks ar segvārdu "Salt Bea" pasaules slavu izpelnījās sava neierastā gatavošanas stila dēļ, kura galvenais mērķis ir šovs. Viņa restorāna pērn janvārī tapušais video (augstāk) "Instagram" īsā laikā tika skatīts miljoniem reižu un kopš tā laika Gokče restorānu tīkls kļuvis par pasaules popkultūras un sporta zvaigžņu magnētu.

Šonedēļ iespēju baudīt slavenā pavāra īpašajā metodē sālītos un grieztos steikus izmantojuši arī Maduro ar sievu Siliju. Vienā no soctīklos publicētajiem video viņš apkārt sēdošajiem paziņo: "Šis ir vienreizējs brīdis!" Tūlīt pēc tam pats Gokče viņam nogriež gaļas gabaliņu, kas "Nusr-Et" tīklā maksājot vairākus simtus eiro, raksta "The Santiago Times". Citā video Maduro redzams sūcam cigāru, kuru paņem no kastes ar savu vārdu, un redzams, ka viņš ieguvis arī krekliņu ar slavenā pavāra attēlu.

Venecuēlas opozīcija uzskata, ka luksusa vakariņas ir spilgts pierādījums Maduro nespējai izprast vienkāršo cilvēku ciešanas viņa vadītajā valstī, kuru ēdiena un zāļu trūkuma dēļ pametuši jau vismaz divarpus miljoni iedzīvotāju. Februārī publicētā pētījumā tika lēsts, ka jau tobrīd 87% venecuēliešu dzīves līmenis nokritis zem nabadzības sliekšņa.

Maduro Ķīnā tikās ar austrumu lielvalsts līderi Sji Dziņpinu, cenšoties vienoties par jauniem aizdevumiem, taču starptautiskie mediji atzīmē, ka viņam izdevies noslēgt vien dažus kopumā maznozīmīgus līgumus, kas skarot enerģijas sektoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!