Foto: AFP/Scanpix
Spānijas ziemeļu pilsētā Pamplonā ikgadējā vēršu skrējienā svētdien ievainoti vēl desmit cilvēki, visi, izņemot vienu, ir spāņi, no kuriem divi guvuši nopietnus ievainojumus.

Vissmagāk cietušie guvuši ievainojumus kaklā, krūtīs un sēžamvietā, sacīja organizatoru preses pārstāvis.

Pārējie nogādāti slimnīcā ar dažādiem mazāk nopietniem ievainojumiem.

Slimnīcā nogādāts arī 21 gadu vecs brits, kuru mugurā ievainojis viens no vēršu dzinējiem.

Kā ziņots, sestdien skrējienā ievainoti trīs cilvēki. Divi guvuši ievainojumus galvā, bet trešais - ķermeņa nobrāzumus.

Slimnīcā ārstējas arī pieci no piektdienas skrējienā ievainotajiem.

Kā ziņots, piektdienas skrējienā viens dalībnieks gāja bojā.

Satrakots vērsis vārdā Kapučino ievainoja kaklā un krūškurvī 27 gadus veco Danielu Himeno Romero no Madrides, kas tika nekavējoties nogādāts slimnīcā, taču operācijas laikā vīrietis no gūtajiem ievainojumiem miris.

Pirmās un otrās dienas skrējienā tika ievainoti seši cilvēki.

Romero ir 15.cilvēks, kas miris ikgadējā vēršu skrējienā Spānijas pilsētā. Iepriekš pēdējais nāves gadījums notika 2003.gadā, kad tika ievainots 62 gadus vecs spānis, bet 1995.gadā vērsis nodūra 22 gadus vecu amerikāni.

Katru gadu skrējienos ievainojumus gūst simtiem dalībnieku.

Vēršu skrējieni Pamplonā notiek kopš 1911.gada. Katru rītu seši cīņu vērši tiek izlaisti brīvībā senās pilsētas centra ielās. Viņi skrien 825 metrus uz arēnu, kur vakarā tiek nogalināti vēršu cīņā. Vīrieši skrien līdzās vēršiem, apbruņojušies ar sarullētām avīzēm, tomēr daudzi dalībnieki pārkāpj noteikumus un pieskaras dzīvniekiem ar rokām.

Tiek uzskatīts, ka vēršu skrējieni sākušies 16.gadsimtā. Pasākums kļuva slavens no Ernesta Hemingveja 1926.gada romāna "Un saule lec", un tagad uz pilsētu, kur dzīvo 185 000 cilvēku, ik gadu dodas simtiem tūkstoši apmeklētāju no visas pasaules.

Bīstamie skrējieni ilgst tikai aptuveni 2,5 minūtes, un pieredzējušākie dalībnieki pirms tā skaita lūgšanu Svētajam Ferminam.

Aizvien lielākā apmeklētāju skaita dēļ dalībnieku un skatītāju risks palielinās, turklāt vietējie sūdzas, ka nepieredzējušie ārzemnieki apmeklē skrējienus pēc ballītēs pavadītām naktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!