Vētrā un spēcīgās lietusgāzēs Anglijas dienvidos svētdien gāja bojā viens cilvēks un divi tika nopietni ievainoti, kad viņu automašīnai uzkrita koks, paziņoja policija Sarijas grāfistē dienvidos no Londonas.
Vētra un lietavas apdraudēja kuģošanu, radīja plūdu draudus un atstāja tūkstošiem cilvēku bez elektrības Dienvidanglijā un Francijas ziemeļos.

Britu meteoroloģiskais dienests brīdināja Anglijas un Velsas dienviddaļas un dažu Skotijas rajonu iedzīvotājus sagatavoties stipram lietum un postošiem vējiem.

"Nākamajās 24 stundās Anglijas un Velsas dienviddaļā ir gaidāms ļoti vējains laiks ar brāzmām 70 līdz 80 jūdzes (115 līdz 139 kilometri) stundā .. ir iespējamas brāzmas [ar vēja ātrumu] 90 jūdzes (145 kilometri) stundā," bridināja sinoptiķi.

Sarijas grāfistē vilciens sadūrās ar koku, kas bija nogāzies uz dzelzceļa sliedēm pie Gildfordas, un cits vilciens ietriecās kokā Vusteršīras grāfistē, bet šajos incidentos neviens netika ievainots, paziņoja transporta policija.

Lielbritānijas Vides aizsardzības pārvalde prognozēja vētras visu nakti un brīdināja, ka pirmdien ir iespējama upju pārplūšana Anglijas un Velsas dienvidos, jo naktī ir gaidāmi 40 milimetri lietus.

Vētra pārtrauca elektroenerģijas piegādi vairākiem tūkstošiem māju Anglijas dienvidos, kad vējš ar ātrumu 145 kilometri stundā nogāza kokus uz elektropārvades līnijām.

Francijas meteoroloģiskais dienests ieteica ievērot "vislielāko uzmanību" ziemeļu piekrastes rajonos, kur bija gaidāms vējš ar ātrumu 140 kilometri stundā, bet Parīzes rajonā - 100 līdz 120 kilometri stundā. Žirondas estuārā Francijas dienvidrietumos tika prognozēti sešus vai septiņus metrus augsti viļņi.

Stipra vēja dēļ Londonas Hītrovas lidostā nācās atgriezties Apvienoto Arābu Emirātu lidmašīnai ar 376 pasažieriem, kurai bija paredzēts doties uz Dubaiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!