Foto: AFP/Scanpix
Piektdien negaisos Polijā gājuši bojā trīs cilvēki, bet vēl vairāki guvuši ievainojumus, vēsta Polijas mediji.

Zgežas pilsētā valsts centrālajā daļā gājis bojā 61 gadu vecs automašīnas vadītājs, bet divi pasažieri nogādāti slimnīcā.

Vēl divi cilvēki gājuši bojā Polijas vidienē un ziemeļrietumos, kad viņiem uzkrita spēcīgā vēja sagrautas sienas.

Spēcīgās vēja brāzmas izrāvušas kokus un norāvušas mājām jumtus, bet lietusgāzes izraisījušas applūšanu vairākās vietās valsts teritorijā.

Arī Lietuvas dienvidos piektdien plosās vētra ar negaisu, uz ceļiem daudzviet izgāzti koki. Druskininkos vējš norāvis jumtus vairākām garāžām, pilsētā pārtrūkusi elektroenerģijas padeve, vēsta "15min.lt".

Viļņā krītošs koks savainojis sievieti, viņa nogādāta slimnīcā.

Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņo, ka līdz šim saņemti izsaukumi novākt 15 kritušus kokus, bet atzīst, ka vērtēt postījumu apmērus būtu pāragri, jo vētra turpinās un tiek saņemtas ziņas par aizvien jauniem postījumiem.

Kāds portāla lasītājs no Druskininkiem izteicies, ka savos septiņdesmit gados tādu vētru vēl nav pieredzējis.

Aculiecinieki stāsta, ka vētra kūrortpilsētā nav ilgusi vairāk par pusstundu, bet postījumi esot pamatīgi. Vētras izgāzto koku dēļ Druskininku apkaimē uz ceļiem veidojas sastrēgumi.

Pie Kauņas apturēta vilcienu satiksme, bet Viļņā spēcīga negaisa dēļ nācies atcelt daļu ikgadējā festivāla "Kultūras nakts" brīvdabas pasākumu.

Negaisa mākoņi izveidojuši vienotu līniju, tādēļ plašu teritoriju var skart īslaicīga vētra. Negaisu sistēma no Polijas pārvietojas uz Kaļiņingradas apgabalu un Lietuvu, pēc tam sasniegs Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!