Foto: AP/Scanpix

Vētrā "Sendija" bojāgājušo skaits ASV ir pieaudzis līdz 106 cilvēkiem, no kuriem 40 zaudējuši dzīvību Ņujorkā, svētdien paziņoja varas iestādes.

Ņujorkas štatā gājuši bojā 48 cilvēki, tai skaitā 40 Ņujorkas pilsētā, Ņūdžersijas štatā - 22, Mērilendā - 11, Pensilvānijā - 11, Rietumvirdžīnijā - seši, Konektikutā - četri, Virdzinijā - divi, Ziemeļkarolīnā - divi cilvēki.

Kanādā gājusi bojā viena sieviete Toronto pilsētā. Pagājušonedēļ plosoties Karību jūras salās, "Sendija", kas tolaik vēl bija orkāns, prasīja 69 cilvēku dzīvības.

Ņujorkā vētras upuru nāvi galvenokārt izraisīja krītoši koki, kas uzgāzās viņu mājām vai mašīnām, savukārt vairāki cilvēki mira no elektrotraumām, jo iekļuva ūdenī, kurā no kritušajiem elektrības vadiem bija elektrība. Cilvēki gāja bojā, arī noslīkstot applūdušās mājās.

Gandrīz visā Ņujorkas centra rajonā Manhetenā sestdien tika atjaunota elektroapgāde, bet Ņujorkas pilnīgu atkopšanos no vētras sekām svētdien kavēja degvielas trūkums un auksta laika iestāšanās.


Energokompānijas "Con Edison" darbinieki turpina atjaunot energoapgādi skolās, kuras pirmdien atkal tiks atvērtas, un balsošanas iecirkņos pirms otrdien paredzētajām ASV prezidenta vēlēšanām.

Nepilni 900 tūkstoši cilvēku Ņujorkas štatā vēl ir bez elektrības, paziņoja Ņujorkas štata gubernators Endrjū Kuomo. Longailendā, kur vētra pārtrauca elektroapgādi 1,2 miljoniem cilvēku, bez elektrības vēl arvien ir 550 tūkstoši.

Septiņos ASV štatos, kurus piemeklēja "Sendija", elektroapgāde vēl nav atjaunota 2,5 miljoniem klientu, paziņoja ASV Enerģētikas ministrija. Daudziem no viņiem tas nozīmē arī apkures trūkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!