Foto: LETA

Pirms piecām dienām vētras ''Hoakins'' laikā netālu no Bahamu salām pazudušais kravas kuģis ar 33 cilvēkiem uz klāja atrasts nogrimis, taču izdzīvojušo meklēšana arvien turpinās, atsaucoties uz vietējās krasta apsardzes paziņojumu vēsta medijs "USA Today".

"Mēs uzskatām, ka tas nogrimis savā pēdējā zināmajā atrašanās vietā ceturtdien," informējis krasta apsardzes pārstāvis Marks Fedors, piebilstot, ka arvien tiek meklētas jebkādas dzīvības pazīmes. "Mēs neignorēsim kāda iespējas izdzīvot un tādēļ turpinām meklēšanu arī šodien," viņš pirmdien uzsvēris.

Saskaņā ar Fedora pausto, gaisa spēku vienības svētdien pārmeklējušas 70 000 jūras jūdzes plašu teritoriju. Līdz šim neviens izdzīvojušais vēl nav atrasts, taču atrasta glābšanas veste un kāda līdz šim neidentificēta cilvēka mirstīgās atliekas. Tāpat atrasta pamatīgi sabojāta glābšanas laiva un dažādas atlūzas.

Kuģis "El Faro" bijis ceļā no Floridas uz Puertoriko. Pēdējā informācija no kuģa tika saņemta ceturtdien, kad apkalpe ziņojusi, ka kuģī pazudusi elektrība un tajā smeļas ūdens.

"El Faro" vedis vieglās un kravas automašīnas, kā arī piekabes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!