Ceturtdien, 2. aprīlī, uzņemtā video redzams, kā protesta gājienā Afganistānas provincē Houstā uzspridzinās pašnāvnieks terorists, nogalinot vismaz 17 cilvēkus, atsaucoties uz valdības pārstāvjiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Smagus ievainojumus terorista uzbrukumā guvuši vēl vismaz 50 protesta dalībnieki. Video atklājas, ka sprādziens noticis līdzās video operatoram. 

"Protesti pret korupciju [Houstā] notiek jau vairākas dienas," stāsta Houstas policijas pārstāvis. "Šodien pašnāvnieks spridzinātājs uzspridzinājās demonstrandu pūļa vidū," viņš papildina. 

Pagaidām nav zināms, vai terorakts saistīts ar afgāņu islāmistu kaujinieku grupējumu "Taliban", kurš tiecas gāzt Kabulas starptautiski atbalstīto valdību, skaidro "Reuters".

Jau vēstīts, ka ASV palēninās savu karavīru izvešanu no Afganistānas un paturēs tur patlaban izvietotos 9800 karavīrus līdz gada beigām, tomēr misijas noslēgums joprojām ir noteikts 2016.gadā.

Afganistānas valdības spēki ir uzņēmušies vadošo lomu kaujās pret talibiem, taču valdības spēku stiprināšana ar ASV atbalstu turpinās arī laikā, kad amerikāņu spēki tiek atvilkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!