Prokrievisko separātistu kontrolētajos Ukrainas austrumos atbalstu pašpasludinātajai "Doņeckas Tautas Republikai" sniedz čečenu bataljons "Nāve", kuru pirmdien netālu no Doņeckas apciemoja aģentūras "Reuters" žurnālisti.

Kaujinieki stāsta, ka vienībā ir 300 cilvēku, kuri pārsvarā ir ar militāru pieredzi un daudzi dienējuši speciālo uzdevumu vienībās. Komandieris gan uzsver, ka visi vienības karotāji ir brīvprātīgie.

Vairāk par šo bataljonu un tā karavīru motivāciju piedalīties konfliktā Ukrainā, un viņu attieksmi pret Krieviju, ar kuru Čečenija cīnījusies divos nežēlīgos karos, var lasīt šajā "Delfi" publicētajā intervijā.

Jau ziņots, ka Kremlis noliedz, ka Ukrainā atrastos Krievijas karaspēks un ka nemiernieki tiek apbruņoti ar Krievijas armijas tehniku un ieročiem. Visi prokrieviskie karotāji Ukrainā ir "brīvprātīgie", apgalvo Maskava.

Kremļa politologs Sergejs Markovs intervijā "Delfi.lt" neizslēdza iespēju, ka Krievija varētu atzīt savu klātbūtni Ukrainā, bet ne agrāk, kā savu "militāro klātbūtni Ukrainā atzīs amerikāņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!