Foto: Kadrs no video

Smagākās kaujas pašlaik tiek izcīnītas Ukrainas austrumos, kur Krievijas okupanti izmanto savu pārspēku, lai, sagraujot savā ceļā visu ar artilēriju, lēnām mēģinātu realizēt savu mērķi par visas Deņeckas un Luhanakas apgabalu teritorijas ieņemšanu.

Viena no sīvāko kauju vietām ir Severodonecka, kur okupantiem joprojām nav izdevies iegūt kontroli pār pilsētas rūpniecisko zonu.

Kaujās par pilsētu piedalās arī Starptautiskā leģiona karavīri – citu valstu pilsoņi, kas brīvprātīgi devušies palīgā Ukrainai. Viens no tiem, kā identificē Ukrainas medijs "Liga" , ir ASV spēku rezerves virsnieks, kurš publicējis video ar kaujas ainām apbūvētā vietā.

"Mana Starptautiskā leģiona komanda un citas Ukrainas vienības izcīna intensīvu kauju, lai atgūtu Severodonecku. Mēs esam zaudējuši izcilus karotājus, bet nodarām būtiskus zaudējumus krievu un čečenu specvienībām. Nekas vērtīgs nenāk viegli," teikts karotāja tvitera ierakstā.


Ukrainas delegācijas sarunām ar Krieviju vadītājs Dāvids Arahamija šonedēļ atklāja, ka pēdējo divu nedēļu laikā būtiski pieaudzis valsts austrumos kritušo Ukrainas aizstāvju skaits. Ik dienas iet bojā un ievainojumus gūst līdz 1000 Ukrainas aizstāvju, no tiem vidēji 200 līdz 500 esot kritušie.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!