Svētdien spēcīgās vētras "Irmas" epicentrs šķērsoja ASV Floridas štata dienvidrietumus, aiz sevis atstājot postažu – sagrautas būves, applūdušas pilsētas un sarautus kabeļus un augstsprieguma līnijas tūkstošiem kilometru garumā. Cita starpā applūda arī Maiami centrālie rajoni.

Pirmdienas rītā vētras spēks, virzoties pār sauszemi, jau ir ievērojami sarucis, un "Irma" ir vairs tikai pirmās jeb visvājākās kategorijas vētra. Tās epicentrs virzās uz ziemeļiem ar aptuveni 20 kilometru stundā lielu ātrumu, bet vētras vēji sasniedz 38 m/s lielu ātrumu.

Paredzams, ka vētra dosies uz ziemeļiem gar Floridas štata rietumu krastu, izraisot plūdus piekrastes pilsētās. Savukārt vētras ievērojamie izmēri rada pēkšņu tornado rašanās draudus štata ziemeļaustrumu piekrastē ap štata lielāko pilsētu Džeksonvilu, kuras reģionā dzīvo vairāk nekā pusotrs miljons iedzīvotāju.

Meteorologi uzskata, ka pavisam vāja vētra sasniegs Alabamas un Džordžijas štatus. Tiek uzskatīts, ka šī ir šīs sezonas spēcīgākā vētra, lai gan ikgadējā viesuļvētru sezona reģionā ilgst no septembra līdz pat novembra sākumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!