Foto: Ansis Īvāns/DELFI
Ja ierobežotā laikā gribas redzēt daudz un reizē ātri nokļūt galapunktā, viens no veidiem, kā to panākt, ir lidot ar helikopteru – portālam "Delfi" tāda iespēja bija februāra beigās Izraēlā.

Izraēla platības ziņā ir aptuveni trīs reizes mazāka par Latviju, tāpēc arī pa sauszemi nokļūt jebkurā valsts vietā nav lielu problēmu. Valsts ir gara – 424 kilometri no ziemeļiem līdz dienvidiem –, bet šaura – no 114 kilometriem platākajā līdz 15 kilometriem šaurākajā vietā.

"Delfi" četrvietīgā "Robinson R44" helikopterā lidoja no Telavivas uz Izraēlas robežu ar Libānu valsts ziemeļos un vēlāk tajā pašā dienā atpakaļ, atklājot, kā lidojumā pār Tuvo Austrumu valstij izskatās pilsētas, jūra, stāvkrasti un lauki. Pa sauszemi tas būtu aptuveni 2,5 stundu brauciens vienā virzienā, bet ar "Robinson R44", kas nav jaudīgākais lidaparāts, – ap 40 minūtēm.

Komerciālo lidaparātu pilotē 30 gadus Izraēlas spēkos nodienējis kaujas helikoptera pilots, kuram brīžiem labpatīk iepriecināt pasažierus ar spējiem pikējumiem un nolaišanos tuvu ūdens virsmai vai koku galotnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!