Sīrijas kaujinieki izplatījuši video, kurā no dažādiem rakursiem redzama iespaidīga valdības spēku armijas kazarmu uzspridzināšana Alepo pilsētā, vēsta aģentūra "Reuters".

Pie šonedēļ sociālajos tīklos publicētā video paskaidrots, ka tajā redzama kaujinieku sarīkota kazarmu spridzināšana Alepo Halidijehas rajonā.

Sprādziens filmēts no dažādiem leņķiem, tostarp no gaisa, domājams, ar dronu. Uz video redzams Sīrijā pret prezidenta Bašara al Asada armiju karojošas islāmistu grupas "Fursan Al Haqq" logo.

Sīrijā karš notiek kopš 2011. gada, kad pret autoritārā prezidenta Bašara al Asada režīmu vērsti tautas protesti pārauga vardarbībā.

Alepo jau drīz pēc konflikta sākuma kļuva par vienu no galvenajām režīma un nemiernieku kauju vietām. Pilsētas rietumu daļā nostiprinājās valdības spēki, bet austrumos nemiernieki.

Tagad konflikts ir izvērties kompleksā vairāku fronšu karā starp režīmu, džihādistiem, nemierniekiem, kas vēlas Asada gāšanu, kurdiem un ASV vadīto koalīciju, kas rīko gaisa triecienus pret grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") pozīcijām.

Kopš 30. septembra ar gaisa triecieniem Bašara al Asada režīma atbalstam iesaistījusies arī Krievija.

Vairāk nekā 250 000 cilvēku ir gājuši bojā un miljons ievainoti. 11 miljoni pametuši savas mājas, no tiem vairāk nekā četri miljoni devušies uz ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!