Foto: Kadrs no video
Brazīlijas pilsētā Arasatubā naktī uz pirmdienu neilgi pēc pusnakts bankas aplaupīšanas laikā fiksēta iepriekš neredzēta noziedznieku taktika – piesiet ķīlniekus uz automašīnu virsbūvēm, ziņo BBC.

Brazīlija, kurā noziedzības līmenis ir augsts, kopš 2015. gada pieredzējusi vērienīgu, labi plānotu banku un naudas pārvedumu uzņēmumu apzagšanu skaita pieaugumu. Katrā šādā reidā piedalās pat vairāki desmiti labi bruņotu noziedznieku.

Pat Arasatuba, kas ar saviem aptuveni 200 000 iedzīvotāju Brazīlijā ir vidēja mēroga pilsēta, šāda vēriena uzbrukumu pieredz jau otro reizi. Iepriekš, 2017. gadā noziedznieki pirms kāda naudas pārvedumus nodrošinoša privāta uzņēmuma aplaupīšanas ieņēma pilsētas policijas iecirkņus, kā arī bloķēja ceļus.

Šoreiz nozieguma taktika atšķīrusies ar to, ka noziedznieki no pilsētas atkāpušies, uz automašīnu jumtiem un motora pārsegiem piesienot ķīlniekus, tādējādi izmantojot viņus kā dzīvos vairogus. Nav zināms, vai uzbrukumā ir mirušie un ievainotie, bet uzņemtajos aculiecinieku video dzirdami sprādzienu un šāvienu troksnis.

Ķīlnieku piesiešana pie automašīnām atturējusi policiju no uzbrukuma, vēlāk atzinušas varasiestādes. Turklāt noziedznieki iepriekš pavēstīja, ka pilsētā izvietojuši spridzekļus, kurus detonēs, ja varasiestādes pūlēsies viņus aizturēt. Pirmdienas rītā cilvēki bija aicināti palikt iekštelpās, bet drošības spēki vēlāk ziņoja, ka pilsētas centrs ir drošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!