Nelielajā Persijas līča valstī Katarā, pieaugot spriedzei starp tās vadību un arābu kaimiņvalstīm, cilvēki pārpludinājuši lielveikalus, lai pagūtu iegādāties preces pirms tās beidzas importa apsīkuma dēļ, ziņo "Reuters".

Kopš pirmdien Saūda Arābija, Apvienotie Arābu Emirāti, Ēģipte un Bahreina pārtrauca sakarus ar nelielo pussalas valsti, apsūdzot to terorisma atbalstīšanā, tā faktiski ir gandrīz izolēta. Visas šīs valstis apturējušas sauszemes, gaisa un jūras satiksmi ar Kataru.

Tā kā lielākā daļa cilvēku un preču Katarā ierodas no tās vienīgās sauszemes robežvalsts Saūda Arābijas, galvaspilsētas Dohas starptautiskā lidosta otrdienas rītā ir gandrīz tukša, liecina "Reuters" video. Tikmēr cilvēki, baidoties no ēdiena un dzeramā ūdens trūkuma, pārpludinājuši lielveikalus. Lai gan plaukti daudzviet esot tukši, ziņu aģentūra vēsta, ka pagaidām noliktavās valstī ir lieli pārtikas krājumi.

Tikmēr Katara pārtrauca citu Persijas līča valūtas maiņu, un pirmdienas pēcpusdienā pie valūtas maiņas punktiem veidojušās rindas, cilvēkiem vēloties iegūt ASV dolārus. Tiek ziņots, ka vairākos beigusies skaidra nauda, bet citi noteikuši kvotas, cik daudz naudas viena persona var izmainīt.

Katara ilgstoši tiek apsūdzēta ekstrēmistu grupējumu finansēšanā, ko tā vienmēr ir stingri noliegusi. Pēc diplomātiskās un transporta blokādes, Kataras ārlietu ministrija paziņojusi, ka apsūdzības ir nepamatotas un nepatiesas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!