Līdz ar senās Sīrijas pilsētas Palmīras atkarošanu, teroristu grupējuma "Daesh" rokās nonākušas arī reģionā izvietotās armijas bāzes un tajās esošie ieroči, redzams džihādistu sociālajos tīklos ievietotajos attēlos un video.

Video of the fighting around #Tiyas today. pic.twitter.com/efwue1ldiR— Jacm (@JACM212) December 12, 2016


Sīrijas armija, kā arī sabiedroto spēku karavīri bija spiesti evakuēties no pilsētas svētdien, pēc dažas dienas ilgas cīņas ar teroristiem. Aptuveni 4000 islāmisti senajai pilsētai uzbruka vienlaicīgi no vairākām pusēm, ieņemot arī tās tuvumā esošo lidostu un apkārtnē esošos ciemus.

Kopš pirmdienas vakara "Daesh" jau vairākkārt mēģinājuši savā kontrolē pārņemt arī militāro aviācijas bāzi aptuveni 50 kilometrus uz rietumiem no pilsētas jeb tā dēvēto T4.

Džihādistu kampaņas laikā viņu rokās krituši liels skaits smago ieroču, tostarp pārvietojamās raķešsistēmas, tanki, bruņumašīnas, kā arī dažāda veida pretgaisa ieroči. Daļu munīcijas pirms atkāpšanās Sīrijas un Krievijas karavīri paspējuši uzspridzināt, taču video un fotogrāfijās redzams, ka neskarti atstāti lieli munīcijas un ieroču krājumi.

"Daesh" kontrolē tuksnesī esošā pilsēta bija desmit mēnešus, bet šī gada martā no džihādistiem to atkaroja Sīrijas armija. Palmīra ir UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, jo tajā atrodas gadu tūkstošiem seni tempļi un citas vēstures liecības. Iepriekš, kad pilsēta krita džihādistu rokās, nemiernieki iznīcināja vairākus kultūrvēsturiskos pieminekļus.

Situācija 14. decembrī:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!