Foto: Kadrs no video

No Ēģiptei piederošās Sīnāja pussalas ar teroristu organizāciju "Daesh" saistīti kaujinieki pa Izraēlas kūrortpilsētu Eilatu naktī uz ceturtdienu izšāvuši vairākas raķetes, ziņo "Times of Israel".

Tiek ziņots, ka kopumā izšautas četras līdz septiņas raķetes, no kurām trīs pārtvērušas un gaisā iznīcinājušas Izraēlas "Iron Dome" pretraķešu sistēmas. Savukārt viena džihādistu raidītā raķete uzsprāgusi neapdzīvotā teritorijā, nenodarot nekādu kaitējumu.

Grupējums, kurš sevi dēvē par "Daesh" pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" Sīnāja provinces kaujiniekiem, internetā izplatītā paziņojumā vēstīja, ka "militārā vienība izšāvusi vairākas "Grad" raķetes pret Eilatas pilsētā esošajiem ebreju uzurpatoriem."

Video nofilmēts moments, kad debesīs virs Eilatas pretraķešu sistēma iznīcina izšautās raķetes:

Video shows moments rockets over Israeli city of Eilat intercepted by Iron Dome. No damage/casualties reported. pic.twitter.com/DzuaWBQeVG— Israel Breaking (@IsraelBreaking) February 8, 2017

Kaujinieki, kuri Sīnājā jau ilgstoši terorizē un daļēji kontrolē vairākas apdzīvotas vietas, paziņojuši, ka raķetes izšautas lai "ebrejiem un krustnešiem mācītu, ka karš, izmantojot starpniekus, tos ne no kā nepaglābs". "Ar Allāha piekrišanu, nākotne būs daudz postošāka," viņi pavēstīja.

Kā liecina soctīklos publicētās fotogrāfijas, vairākas raķetes daļas atrastas kādas Eilatas viesnīcas baseinā:

Atbildot uz raķešu izšaušanu, drona uzbrukumā Sīnājā nogalināti vismaz divi cilvēki, bet ievainoti vēl vairāki.

Džihādisti Sīnājā ir aktīvi jau vairākus gadus, tostarp regulāri iesaistās bruņotās sadursmēs ar Ēģiptes tiesībsargiem un armiju. Ēģipte un Izraēla uztur arī ciešu sadarbību šo kaujinieku apkarošanai.

Eilata ir populāra kūrortpilsēta Sarkanās jūras krastā. Lai gan džihādisti jau kopš 2011. gada terorizē Sīnājā dzīvojošos, kā arī solījuši veikt uzbrukumus Izraēlai, reāli uzbrukumi ir reti. Lielākoties sadursmes tiem ir ar Ēģiptes spēkiem, un tajās miruši jau vairāki simti cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!